Γιατί η δημιουργία e-shop είναι εξαιρετικά επικερδής

Γενικά

Λόγω της ραγδαίας αύξησης της τεχνολογίας στην καθημερινότητά μας και λόγω του πιεστικού προγράμματος που καλούμαστε να φέρουμε εις πέρας, ολοένα και περισσότεροι επιλέγουμε να κάνουμε τις αγορές μας online. Άμεσα, γρήγορα, εύκολα, από την άνεση του σπιτιού μας.

Γιατί, όμως είναι τόσο προσοδοφόρα και επικερδής η κατασκευή ενός e-shop;

Αγορές χωρίς γεωγραφικά όρια

Δυστυχώς ή ευτυχώς, τα φυσικά καταστήματα θέτουν ορισμένους περιορισμούς. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η γεωγραφική τοποθεσία. Όταν, λοιπόν, ένα κατάστημα βρίσκεται στην Αθήνα, είναι εξαιρετικά δύσκολο για κάποιον που βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη —όπως εμείς— να προμηθευτεί από εκεί τα προϊόντα που τον ενδιαφέρουν.

Και κάπου εδώ, έρχεται το e-shop να καταργήσει μια για πάντα κάθε γεωγραφικό περιορισμό, ενεργοποιώντας καταναλωτικό κοινό απ’ όλη την Ελλάδα. Με απλά μαθηματικά, απευθύνεται σε περίπου εξαπλάσιο αριθμό καταναλωτών, με φυσικό απότοκο να λαμβάνει μεγαλύτερο αριθμό παραγγελιών (μέσω του e-shop) και να έχει μεγαλύτερο τζίρο.

Επομένως, πρόκειται για ένα σύστημα αγορών win-win, διότι και ο πελάτης μπορεί να προμηθευτεί ό,τι θέλει από οποιαδήποτε τοποθεσία της Ελλάδας και ο επιχειρηματίας μπορεί να αυξάνει δυνητικά το πελατολόγιό του, εντάσσοντας χιλιάδες καταναλωτές.

Η κατασκευή ενός e-shop είναι ιδιαίτερα προσιτή

Σαφώς, η εκάστοτε επιχείρηση που επιθυμεί να κάνει ένα βήμα και στον ψηφιακό κόσμο των αγορών, χρειάζεται να βρει τον κατάλληλο συνεργάτη για να της προσφέρει ένα εύχρηστο, γρήγορο και άρτια δομημένο e-shop.

Τα καλά νέα είναι ότι η κατασκευή e-shop δεν χρειάζεται να κοστίσει μια περιουσία, αφού οι τιμές κατασκευής είναι ιδιαίτερα προσιτές— ειδικά αν λάβουμε υπόψιν μας τα πολλαπλά οφέλη που θα αποκομίσει η επιχείρηση. Με άλλα λόγια, το e-shop δεν είναι ακριβώς κόστος, αλλά μια επένδυση που δεσμεύεται για κατακόρυφη αύξηση των πωλήσεων.

Εμείς, με τη σειρά μας, προσφέρουμε πολύ ελκυστικά πακέτα προσφορών, τα οποία περιλαμβάνουν σχεδιασμό, προγραμματισμό, κείμενα, hosting, domain name και συντήρηση. Μη διστάσετε να μας ρωτήσετε (εντελώς δωρεάν) τι προσφέρουμε και με ποιο κόστος, διότι πραγματικά οι premium υπηρεσίες μας σε συνάρτηση με τις τιμές μας, είναι ένας συνδυασμός που δύσκολα βρίσκει κανείς.

Αγορές 24/7

Σε αντίθεση με ένα φυσικό κατάστημα, το οποίο (εκ των πραγμάτων) οφείλει να τηρεί ένα συγκεκριμένο ωράριο λειτουργίας, το e-shop καταργεί τους χρονικούς περιορισμούς, επιτρέποντάς στους πελάτες σας να αγοράζουν ό,τι επιθυμούν καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας— και της νύχτας.

Ενώ, λοιπόν, εσείς απολαμβάνετε στιγμές χαλάρωσης και ξεκούρασης, το e-shop μπορεί να σας φέρει χιλιάδες παραγγελίες, τις οποίες εσείς μπορείτε να επεξεργαστείτε την επομένη το πρωί και κατόπιν, να διασφαλίσετε την ομαλή αποστολή τους με κάποια εταιρεία ταχυμεταφορών.

Online shopping με τεράστια ευκολία

Αξίζει να σημειωθεί, ότι το σωστά δομημένο e-shop θα λύσει, κυριολεκτικά, τα χέρια των πελατών σας. Ειδικότερα, με τη σωστή κατηγοριοποίηση των προϊόντων σας (ανά τύπο) και η ταξινόμησή τους με βάση το μέγεθος, το χρώμα και την τιμή θα διευκολύνουν σε τεράστιο βαθμό τους υποψήφιους αγοραστές που περιηγούνται στο e-shop σας.

Επιπλέον, τα βίντεο και οι εικόνες των προϊόντων είναι μια πολύ σημαντική πληροφορία για όσους επιθυμούν να προχωρήσουν στην αγορά ενός προϊόντος αποκλειστικά μέσω e-shop, χωρίς δηλαδή να το έχουν δει ποτέ από κοντά.

Εκτός αυτού, ένα e-shop με πολυμέσα αποτελεί πόλο έλξης για τους υποψήφιους αγοραστές, αφού έτσι φαίνεται πιο προσεγμένο και αξιόπιστο.

Στις αξιολογήσεις προϊόντων, λέμε «ναι»

Εκ των πραγμάτων, οι online αγορές δημιουργούν μια μικρή ανασφάλεια στους καταναλωτές σχετικά με την ποιότητα και την αποδοτικότητα του προϊόντος που έχουν σκοπό να προσθέσουν στο καλάθι τους. Προκειμένου να τους δώσετε μια μεγαλύτερη αίσθηση ασφάλειας, επιλέξτε την προσθήκη αξιολογήσεων στο e-shop σας και ενθαρρύνετε τους πελάτες σας να αξιολογούν τα προϊόντα που αγοράζουν.

Με αυτόν τον τρόπο, οι πελάτες θα επιλέγουν ένα προϊόν με θετικές αξιολογήσεις, ενώ σε περίπτωση που συσσωρευτούν πολλές αρνητικές αξιολογήσεις, τότε μπορείτε να αποσύρετε ένα προϊόν και φυσικά, να απολογηθείτε στους πελάτες σας. Κατά γενική ομολογία, στο εμπόριο συμβαίνει πολλές φορές τα προϊόντα που μεταπωλούνται να έχουν μερικές ελαττωματικές παρτίδες ή να μην λειτουργούν αποτελεσματικά.

Επειδή, όμως, μας ενδιαφέρει η κατασκευή ενός αξιόλογου e-shop, μεριμνούμε πάντοτε για την ποιότητα των προϊόντων μας και την ικανοποίηση των πελατών μας. Έτσι, μπορούμε να γίνουμε ανταγωνιστικοί και να βρεθούμε απέναντι μέχρι και σε μεγάλες μάρκες.

Συνοψίζοντας

Κατά γενική ομολογία, η κατασκευή e-shop έχει πολλαπλά οφέλη. Ναι μεν, υπάρχει ένα κόστος κατασκευής (το οποίο είναι πολύ προσιτό), όμως αν αναλογιστούμε την κατάργηση των περιορισμών πάσης φύσεως (τοποθεσίας και ωραρίου), στους οποίους αναγκαστικά υπόκειται ένα φυσικό κατάστημα, τότε αντιλαμβανόμαστε ότι είναι μια εξαιρετικά επικερδής επένδυση.

Μόλις αποφασίσετε να κάνετε αυτό το βήμα, αφιερώστε χρόνο στην εύρεση του κατάλληλου συνεργάτη που θα αναλάβει την κατασκευή του e-shop και προσέχετε πολύ για εταιρείες που προσφέρουν e-shops σε απροσδόκητα χαμηλές τιμές, με κρυφές χρεώσεις και ελλιπείς παροχές.

Εν αντιθέσει με τη δική μας περίπτωση, όπου υπάρχει ευελιξία και 100% διαφάνεια στο κόστος κατασκευής.